Ingyenes szállítás bruttó 30.000 Ft-tól!

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 689 4570

Blog

Anti age ápolás érett bőrre

2021.05.11 12:54
Anti age ápolás érett bőrre

Az érett bőr idővel megérkezik. Bőrünk öregszik, kevésbé rugalmas, enyhén hidratált, pigmentfoltokkal vagy ráncokkal rendelkezik. Az öregedést számos tényező befolyásolja, például a stressz, a napfény, az életmód - de a kozmetikumok megválasztása is. A megfelelő kozmetikumok használatával lehet, hogy nem állítjuk le ezt a folyamatot, de késleltethetjük és sokáig megőrizhetjük a fiatalos megjelenést.

A gyönyörű bőrnek nem kell mulandónak lennie.
Megfelelő gondozással megőrizheti a friss bőrt, még akkor is, ha régebben múlt tizennyolc éves.

Mikor érett a bőrünk?
Az a kor, amikor a bőr éretté válik, nagyon egyedi. Attól függ, hogy bőrünk képes-e savakat előállítani és megtartani a vizet a bőrben. A bőr öregedése a bőrünkben zajló folyamatok lelassulását jelenti. Genetikai hajlamunk meghatározza bőrtípusunkat és annak természetes öregedési folyamatának sebességét.

A bőr öregedésének folyamata 25 éves kor körül kezdődik. Ebben a korban csökken a hialuronsav mennyisége a bőrben, lelassul a sejtmegújulás folyamata, és csökken a faggyútermelés is.
Körülbelül harminc után megfigyelhetjük, hogy a bőrünk már nem tűnik olyan frissnek, mint korábban. A sejtek lassabban regenerálódnak és nem kötnek meg elegendő nedvességet, a bőr nem olyan friss és ragyogó. Negyven körül a finom ráncok valódi ráncokká válnak, a bőr elveszíti rugalmasságát, tónusát, fényét és külső hatásokra való ellenállását. A kollagéntermelés elvesztésével és a hormonális változások következtében az arc kontúrjai 50 éves kor után jelentősen gyengülni kezdenek .

Az érett bőr leggyakoribb jelei

- A bőr száraz, hiányzik a saját zsírja

- A bőr nem képes megkötni a nedvességet, elveszítette ragyogását

- A szem, a száj és a homlok körüli bőrön ráncok jelennek meg

- Különböző pigmentfoltok jelennek meg a bőrön és a testen, fokozatosan az arcon és a kezeken ún. "öreg foltok"

- A bőr érzékenyebb. A sérült bőr nagyobb érzékenységet okoz, amely bőrpír, viszketés vagy egyéb bőrgyulladások formájában jelentkezik

Mire kell figyelni az érett bőr ápolásakor?

1. Napvédelem
Az érett bőr hajlamosabb a napsérülésekre, ezért ajánlott természetes UV-szűrővel ellátott bőrkrémeket használni . A napfény önmagában gyorsíthatja a bőr öregedését, ezért fontos a megfelelő UV-sugárzású krém kiválasztása.

# TUDTA , hogy világos bőrön az öregedés jelei gyakran korábban jelentkeznek, mint sötétebb bőrön? A világos bőr kevésbé védett az UV sugárzástól. Emellett az érzékeny bőr hajlamosabb a korai ráncokra, mint a kevésbé érzékeny bőrtípusok.

2. Hidratáljon, hidratáljon, hidratáljon!
Kívülről és belülről egyaránt. A hidratálás a legjobb tanács az érett bőr ápolására és frissességének, fiatalos megjelenésének megőrzésére . Annak érdekében, hogy bőre élettel teli, egészséges és szép legyen, ne hagyja ki a reggeli és az esti krémet organikus bőrkrémmel és a bőrtípusának megfelelő szérummal. Hidratálja a bőrt minden napsütés vagy vízzel való érintkezés után is. Figyeljen a bőr újratöltésére belülről is - igyon legalább 2-3 liter tiszta vizet naponta .

3. A napi rutinjába vegye be a ránctalanító szérumot és a szemkrémet
Ne felejtse el a szemkrémet , mivel a szem körüli ráncok előbb jelentkeznek. Speciális ránctalanító szérumot is adhat a ráncok területeihez (homlok, szem körül, száj körül, dekoltázs). A bőrszérumok koncentráltabbak és sűrűbbek, mint a bőrkrémek, ezért használatuk problémás területeken támogathatja a hidratálást, a regenerációt és ezáltal megőrzi szép, fiatalos megjelenését.

4. Használjon hialuronsavat és Q10 koenzimet tartalmazó termékeket BIO minőségben
Válasszon hidratáló bőrkozmetikumokat, hogy feltöltse bőrét. Válasszon hialuronsavat, azeolsavat, karnozint vagy ránctalanító Q10 koenzimet tartalmazó termékeket. Alkalmazza a bőr kozmetikumait a bőr állapotához - függetlenül attól, hogy érzékeny problémája van, vagy ha mérleggel szárítja. Vigyázzon a kozmetikumokban található nemkívánatos anyagokkal, kerülje a parabéneket, kőolajtermékeket, a káros SLS, SLES vagy irritáló parfümöket tartalmazó kozmetikumokat. A nemkívánatos anyagok nélküli természetes kozmetikumok nem terhelik a bőrt, éppen ellenkezőleg, megnyugtatja és hidratálja.

5. Alapos tisztítás elengedhetetlen
Az érett bőr számára ne feledkezzen meg a megfelelő, alapos és rendszeres bőrtisztításról. A tisztításhoz használjon hidratáló hatású tisztító krémet vagy micellás krémet. Kerülje az olyan alkoholtartalmú termékeket, amelyek gyengítik az érett bőrt, és érzékenyebbé teszik őket a külső hatásokra.
A pórusok tisztítás útján történő felszabadulása lehetővé teszi a hatóanyagok jobb felszívódását a később alkalmazott krémekből és szérumokból. A tisztítószereket hialuronsavval, azeolsavval, karnozinnal vagy ránctalanító Q10 koenzimmel nyúlhatja.

6. Hámlasztás bármely életkorban
A gyengéd szerves hámlasztással eltávolítja az elhalt bőrrészeket és minden szennyeződést a bőrről. Hámlasztás után kezelje a bőrt tápláló bőrkrémmel, olajjal vagy szérummal. Vigyázzon a hámlasztással, ha hajlamos a visszerek, a rosacea, a nagy bőrgyulladások vagy a száraz pikkelyes foltok kialakulására. A problémái súlyosbodhatnak.


Az érett bőr ápolása a BIONE segítségével
Válassza ki az érett bőrének megfelelő termékeket. Megfelelő ápolással a bőre például ötven után is szép és friss lehet. A Bione egy természetes vonalat ajánl SLS és SLES nélkül, szilikonok és olajtermékek nélkül. Exclusive , Hyaluron life, ginzeng és mandula. Különleges kozmetikai vonalak hialuronsavval és Q10 koenzimmel a szép, fiatal bőrért évek után is.