Ingyenes szállítás bruttó 30.000 Ft-tól!

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 689 4570

Blog

Természetes kozmetikumok bőrápoláshoz

2020.10.05 11:46
Természetes kozmetikumok bőrápoláshoz

A különféle kozmetikumok a méreganyagok általános forrásai, mivel ezeket napi rendszerességgel közvetlenül a testre alkalmazzuk. A helyes választás és a szükséges pótlás a természetes alapú kozmetikumok.

A bőrápoláshoz megfelelő kozmetikumok kiválasztásakor fontos, hogy a természetes krémekre, szérumokra, micellás vizekre, tonikokra vagy parabének és szilikonok nélküli testápolókra összpontosíts.

Nem elég az arc öblítése vízzel és krémmel

A megfelelő bőrápolásnak több egymást követő lépésből kell állnia. Ha megfelelően gyakorolod, a bőröd egészséges és fiatalos megjelenéssel jutalmaz. A rendszeresség azonban fontos.
A megfelelő bőrápolás első lépése a megfelelő termékek kiválasztása, pontosan az adott bőrtípusnak vagy a jelenlegi bőrállapotnak megfelelően. Helytelen választás esetén a jól átgondolt bőrápolás is többet árthat, mint használ. A megfelelően megválasztott kozmetikumok segítenek megvédeni a bőrt a különféle külső behatásoktól, feltölteni a ráncokat, megnyugtatni az irritált bőrt, beállítani a bőr pH-értékét, hidratálni, regenerálni és helyreállítani a bőr tónusát, ragyogását és egészséges megjelenését.

További információ a bőrtípus meghatározásáról: Milyen típusú bőröm van?


REGGELI RUTIN ÖT LÉPÉSBEN


1/ Tisztítsd meg a bőrt reggel
Az éjszakai regeneráció során a bőr kiválasztja a faggyút, ezért reggel meg kell tisztítani. A napi reggeli bőrtisztítás eltávolítja ezt az anyagot és egyéb szennyeződéseket, emellett felfrissíti és felkészíti az egész napra. A tisztításhoz célszerű tisztító habot vagy micellás krémet használni. A bőr a tisztítás után azonnal készen áll a további ápolásra.

2/ Tonizálás
A bőr tisztítása után a tonizálás is fontos. A tonizáló termékek eltávolítják a szennyeződéseket, a tisztítószer maradványait, az izzadságot és más szennyeződéseket a bőrről. A tonizáló termékeket nem érdemes egyetlen lépésként használni a bőr tisztításában. Fő céljuk a bőr felfrissítése és megnyugtatása, a vízoldható anyagok (az említett verejték) eltávolítása, a tisztítószerek szennyeződései és maradványai, a bőr felfrissítése, a pH visszaállítása. Más szóval, a tonik előkészíti a bőrt a további hidratálásra. Figyelmesen válaszd ki a tonizáló terméket a bőrtípusodnak megfelelően. 

3/ Különleges ápolás
A speciális ápolószerek, mint például a bio bőrszérumok, nagy koncentrációban tartalmazzák a hatóanyagot, ezért közvetlenül az alaposan megtisztított bőrön kell használni. Ezek hidratálják, lágyítják és regenerálják a bőrt. A magas hatóanyag-tartalmú Bio Bione bőrszérumok tápláló és ránctalanító hatásúak.

4/ Hidratálás és védelem
Arckrém - a reggeli és esti bőrápolás fontos része. Szükséges, hogy a bőrtípusodat vagy annak aktuális állapotát (pattanások, megégett bőr és mások) figyelembevéve válaszd meg a bőrkrémet. Nyáron az SPF bőrápoló krémek ajánlottak, a legjobb hidratálók. A szem körüli finom bőr ápolására reggel a szemkrém is ajánlott.

5/ Ajkak
A kiszáradt és repedezett ajkak télen zavarnak minket leggyakrabban, nyáron megvédjük őket az UV sugárzástól. Az ajakbalzsam vékony filmet hoz létre, amely megvédi az ajkakat a hideg vagy más időjárási viszonyok hatásaitól. Figyelj azonban az összetételre! Az ajakbalzsam az evőeszközünkre vagy az ételünkre kerül, beleértve a szánkat és az emésztőrendszert is.


ESTI RUTIN A BŐRÁPOLÁSBAN

1/ Sminkeltávolítás
Az esti tisztítás nagyon fontos és a alaposnak kell lennie. Az eltávolítatlan sminkmaradványok eltömíthetik a pórusokat, irritálhatják a bőrt. Töröld le a sminket a bőrödől sminklemosóval vagy micellás arctisztítóval, választásod és a bőr típusától függően. 
Ne felejtsd el megtisztítani nyakadat és a dekoltázsodat sem. Fordíts különös figyelmet az érzékeny bőrre a szem környékén. Ügyelj arra, hogy ne spóroljon az arctisztító koronggal, olyan minőségi korongokat válassz, amelyek nem bomlanak szét, vagy nem dörzsölnek.

2/ Alapos bőrtisztítás

A micellás testápoló alkalmas a bőr alapos tisztítására, de nem szükséges rendszeresen használni minden nap. A gyorsabb és hatékonyabb bőrtisztításhoz választhatod az említett természetes sminklemosó bőrhabot vagy a természetes kétfázisú sminklemosót is. Az egészséges bőr érdekében hetente legalább egyszer javasoljuk a bőr hámlasztását is a bőr mély tisztításához.

3/ Esti tonizálás
A napi rutin fontos része, a tonik hidratálja, nyugtatja és felkészíti a bőrt a további ápolásra. Nem csak vattapamaccsal lehet tonizálni, hanem tiszta kézzel is felviheted a tonikot az előzetesen letisztított bőrre, amelyre szétkened a tonikot. Ezután hagyd megszáradni, mielőtt természetes bőrszérumot vagy természetes bio bőrkrémet alkalmaznál. A tonizálás során ügyelj a szem környékére.

4/ Hidratáció
Itt az ideje az éjszakai krémnek. A nappali krémhez képest általában sűrűbb, táplálóbb, de ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy zsírosabb. Csak a szem környékét hagyd ki, amelyet speciális szemkrémmel kell gondozni. Ha úgy tűnik számodra, hogy a krém nem elég neked, próbáld meg "rétegezni" (a krém felvitele után várj, amíg a bőr felszívja, és kend be újra).